- És un òrgan adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
que duu a terme el
control analític oficial dels productes agroalimentaris en
l’àmbit de Catalunya, a través de les anàlisis de mostres informatives o bé inicials,
contradictòries i diriments
que intervenen en procediments d’inspecció, de litigi
i campanyes de control en matèria d’intervenció i de comerç exterior.
- Treballa en un entorn de qualitat d’acord amb la norma internacional UNE-EN
ISO/IEC 17025 i està acreditat, des de l’any 1999, per
l’Entitat
Nacional de
Acreditació (ENAC) per a la realització d’anàlisis
físico-químiques en productes agroalimentaris i sensorial
en oli en l’abast definit
en l’expedient d’acreditació 157/LE309 (
vegeu Garantia de Qualitat).
- Primer heu de seleccionar si voleu veure els serveis analítics per
Productes o per Determinacions, mitjançant el desplegable "Filtrar".
- Posteriorment podreu seleccionar la determinació o producte que voleu
consultar mitjançant el desplegable "Seleccionar".
- Si voleu consultar totes les determinacions o productes marqueu la casella "Mostrar totes". Tingui en compte que mostrar totes les determinacions
o productes pot tenir una petita demora.
- El Laboratori us pot oferir, prèvia consulta, la realització d’analítiques no especificades en el catàleg i/o que es poden emetre com acreditades.
- En el camp corresponent al rang podeu trobar informació sobre el rang de treball de la determinació o bé el
límit de detecció o decisió segons apliqui.
- Les determinacions d’additius i les de productes medicamentosos les podem realitzar tant en el seu estat pur
com a nivell de residu.
- Les aigües les trobareu tant a la família d’aliments per consum humà (aigües de begudes envasades) com a
la família de mitjans de la producció
(aigües d’ús agrícola i aigües per consum animal).
- El laboratori, prèvia consulta i sol.licitud, pot emetre informes tècnics d’adequació a les normes de qualitat o
reglaments corresponents.
- El Panell de Tast oficial d’olis verges d’oliva de Catalunya, integrat funcionalment al Laboratori, ofereix el servei
d’anàlisi sensorial dels olis d’oliva
verges a la població de Reus (Baix Camp).